Østerfælled Torv 19, København Ø
32 12 01 98 Kontakt os

Historien

Stifteren af Saxil Cykler og cykelildsjælen Børge Saxil Nielsen blev født i København i 1920.

Som 16-årig begyndte han at køre landevejsløb og han viste sig at være et stort talent. I 1940´erne var han en af de aller største danske ryttere, og han blev dansk mester i 1947. I 1948 vandt han den lille olympiade i Holland, men nåede dog ingen store resultater ved den rigtige olympiade i London samme år.

 

Frem til afslutningen af hans karriere som cykelrytter nåede Børge mange betydningsfulde sejre i såvel danske som udenlandske løb. Heriblandt første og anden pladsen i Det Nordiske Landevejs-mesterskab i henholdvis 1947 og 1949.

En af Børges betydningsfulde bedrifter var under anden verdenskrig, da han som en hjælpsom sjæl – for at undgå tyskernes mistanke og indblandning, kørte det dengang sjældne og dyre penicillin fra København til Holbæk, for at hjælpe en dreng, der var døden nær.

Læs historien fortalt af Gunnar Nu Hansen nedenfor.

 

Efter afslutningen af sin aktive karriere som cykelrytter i 1952 startede Børge Saxil forretningen Saxil Cykler på Vesterbrogade 168 i København, hvilken han drev med succes til sin død, den 20. marts 1977.

En stor personlighed inden for cykelsporten, der bogstaveligt talt døde på cyklen, på en af hans hyppige trænings-ture med cykelklubben C. C. Gladsaxe.

32 år senere

32 år senere, mere præcist d. 1. december 2009, åbnede vi vores cykelbutik på Østerfælled Torv centralt på Østerbro.

I 2013 var endnu en mærkedag. Her vandt vores dygtige lærling, Thor, netop prisen som Danmarks bedste hjulbygger. Det kræver en helt særlig snilde at være dygtig til hjulbygning, og derfor var det en stor sejr for os.

I 2014 startede vi vores eget spritnye cykelkoncept, som i dag er blevet til vores 3 moderne bycykler, designet til den urbane cyklists dagligdag.

Målet var at lave en serie af cykler, der skulle have et stilet design, være i fantastisk høj kvalitet - og stadig kunne købes for almindelige penge. Nu var drømmen og målet sagt højt, og lå i støbeskeen.

I 2017 landede den første model fra serien i vores elskede cykelbutik, Nørrebrocyklen - designet med inspiration fra 1900-tallets enkle cykler. Året efter, i 2018, blev vi med stor glæde også færdige med Østerbro- og Vesterbro-cyklen.

Vi har altid bestræbt os på høj kvalitet og god service, og det synes vi også, vores bycykel-serie lever op til.

Siden butikkens åbning har vi uddannet fem cykelmekanikere og én cykelmontør - alle med flotte karakterer. Vi startede med én ansat - og i dag er vi 5 dedikerede ansatte, herunder 3 svende og 2 lærlinge.

Har du lyst til at læse mere om vores cykler, så læse om dem her --> Saxils signatur-cykler.

historien om butikken

Din kurv