Østerfælled Torv 19, København Ø
32 12 01 98 Kontakt os

Lidt om vores cykler sammenlignet med andre

Der findes et væld af forskellige cykeltyper og mærker på markedet. Det kan derfor for den gængse cyklist være svært at finde rundt i, hvilke cykeltyper, der passer bedst til ens smag og behov.

I Saxil Cykler har vi designet vores egne tre urbane cykler. Du kan læse meget mere om cyklerne her.  

Her på denne side vil vi kort fortælle lidt om, hvad de generelt kan - og hvad der gør dem sammenlignelige eller ligeså gode som andre cykelmærker, bl.a. det lækre og anbefalelsesværdige cykelmærke Pilen Cykel. 

pilen cykel

Hvad kan vores cykler, som pilen cykel også kan?

Begge cykeltyper er nogle, vi kan anbefale. Både Pilen cykel og naturligvis, vores egne. Pilen cykler er populære, og det er ikke uden grund.

Lad os kigge lidt på, hvilke egenskaber begge cykeltyper har.

Cykelstel
Cykelstel skal i vores optik være lavet af stift stål i høj kvalitet, men samtidig let i vægten. Med et robust men let stel, vil stellet bevæge sig mindre under dig, når du cykler. Samtidig sikrer det, at den kraft, du lægger i pedalerne bruges på at komme frem af - og ikke spildes på at rette op på stellet, der vakler under dig.

I mange lækre cykler, bruges der HI TEN-stål - hvilket både vores cykler og Pilen Cykel også bruger.

Dækkene
Generelt anbefaler vi, at cykler skal bruge kevlardæk. Fordelen ved kevlardæk er, at de er langt sværere at punktere end andre dæk. På vores cykler benytter vi os af mellem 3-5 milimeter dæk.

Kurv
En cykelkurv skal kunne holde til lidt af hvert, men samtidig ikke påvirke din kørsel for meget, når den er fyldt op. Vi har på vores østerbrocykel sat en let aluminiumskurv på, der både er robust og samtidig let. På vores to andre cykler, er der ikke fra køb af en kurv på - men vi har et stort udvalg af både frontkurve her og bagkurve her, du kan købe med.

Vægt
Både vores Nørrebro- og Østerbrocykel er meget lette, og vejer fra 17-18 kilo, hvilket er en del lettere, end andre cykler på markedet. Med en letvægtig cykel kan du komme hurtigt omkring.

Dynamonav
Det er meget anvendeligt at have dynamonav på sin cykel - hvilket både vores cykler og pilen cykel også har. At have dynamo på cyklen, gør bl.a. at ens lygter lades op, idet man bevæger pedalerne. At have dynamonav, betyder blot, at den ældre version af dynamoen nu er placeret ved navet, som er den midterste del af det forreste hjul.

Rullebremse
Der findes mange former for cykelbremser - og de har bestemt hver deres fordele.

Vores Østerbrocykel har ligesom Pilen cykel en rullebremse. Der er tre væsentlige fordele ved en rullebremse: For det første, påvirker regn og slud ikke bremserne. og det medfører de andre fordele: at det er langt lettere for dig at kontrollere cyklen og at cyklens fælge ikke slides, når du bremser.

Vi bruger en rullebremse fra mærket SHIMANO, og de kræver meget lidt vedligeholdelse. Håndbremsen bruger netop ikke bremseklodser, og derfor sparer du den løbende smøring af bremseklodserne, det ellers normalt kræver. De metalruller, rullebremsen er lavet af - skal dog en gang hver andet år smøres en smule. Det kan du naturligvis også få gjort på vores cykelværksted.

På vores to andre cykler - bruger vi sportsbremser, der er meget lette og kontante - og passer godt til disse typer cykler.

Rustfri stålskærme
På alle vores cykler har vi brugt rustfri stål, så stålet holder længere og ser ordentligt ud.

Pulverlakering
Fordelen ved at have sin cykel pulverlakeret er, at det holder langt bedre end andre former for lakering. En pulverlakeret cykel er samtidig let at rengøre.

Dobbeltbundne fælge med nippelforstærkning
Ligesom Pilen Cykel, har den ene af vores cykler, Østerbrocyklen, dobbeltbundne fælge med nippelforstærkning. Dobbeltbundne fælge er stærkere end enkeltbundne fælge. Samtidig gør nippelforstærkning hjulet ekstra holdbart hele året rundt.

Læs mere om, hvad vi mener, en designer cykel skal ku´.

Cyklistforbundet.dk kan du også læse mere om, hvordan du passer godt på din cykel.

Stik hovedet forbi os og hør mere

Er du på jagt efter en cykel, men i tvivl om, hvilken der passer bedst til dine behov - så kan du kigge forbi vores butik på Østerfælled Torv 19 - eller sende os en besked via kontaktformularen længere nede ↓

Din kurv