Design cykler

Design cykler

Er du på udkig efter design cykler? Saxil Cykler udvikler og sælger cykler specielt til bylivet. Er du derfor en af de uheldige, der lige har fået stjålet din cykel – eller blot skal til at investere i en ny, lækker en af slagsen, kan vores cykler måske have din interesse.

Læs med, og få et indblik i vores cykelverden og lær det cykel-slang, du skal kunne, for at dit næste cykelkøb er baseret på et velovervejet valg.

HVAD SKAL DESIGN CYKLER KUNNE?

Skal du til at erhverve dig en ny, lækker design cykel, er det en god idé først at researche og gøre dit forarbejde. Cykler er ikke bare cykler, og det gælder især for designer cykler. Der er flere detaljer, du skal tage højde for, når du vælger din næste cykel.

Vælg en cykel med minimal spildkraft = brug ikke kræfter på det forkerte

Det er vigtigt for en cykel lavet af både let og stift kvalitetsstål. Det sikrer nemlig en minimal spildkraft. På godt dansk betyder det, at stellet bevæger sig mindst muligt under dig, og at du derfor undgår, at stellet vrider sig, når du cykler. På den måde bruger du ikke en masse kræfter på at vride stellet under dig.

I stedet får du ført kraften direkte ned i pedalerne og ud i hjulene. Du får altså maksimalt output med minimalt input. Det sikrer en mere effektiv kørsel.

I vores design cykler har vi lavet stålstellet af robust HI TEN-stål, som er let men stadig meget stift. Vi har samtidig designet cyklen med muffer og kobberlodning i samlingerne for at gøre stellet endnu mere stift - og for at give dig en optimal køreoplevelse.

Undgå rust med et “lukket leje”

En god designer cykel skal ikke ruste. For at undgå dét kan cykelproducenter blandt andet bruge et lukket leje i modsætning til et åbent leje.

Dét gør, at vand, salt og andet skidt har langt sværere ved at trænge sig ind, vaske fedtet ud og dermed fremkalde rust. Et lukket leje er samtidig på et helt andet kvalitetsniveau end et åbent leje og holder derfor også længere.

Tænk over, hvilken type gearsystem, du vælger

Når du skal vælge din næste cykel, skal du også tænke over gearsystemet. Det er en god idé at vælge et gearsystem, du kan justere til at være enten lettere eller tungere efter dit behov. Vi anbefaler generelt cykler med det førende mærke inden for gearnav: Shimano.

I vores cykelbutik kan du vælge mellem gearsystemet Shimano Nexus 1 gear og Shimano Nexus 3-gear og 7-gear. Gearsystemerne er lette systemer med fodbremse, der giver et let “træd”. Den største forskel er, at du med 1-gearsystemet kan overføre kraften mere direkte til pedalerne.

 

Få en behagelig cykeltur – vælg sadel og cykel, der passer dig

Komfort på en cykel er alfa og omega. Du kender sikkert følelsen af en øm bagende efter en lidt for lang tur på en lidt for hård eller for lille sadel med dårlig affjedring – eller en øm ryg efter en tur i en forkert kørestilling.

Du skal ikke undervurdere vigtigheden af at kunne sidde behageligt, når du hopper op på din trofaste transportmakker. Derfor skal du selvfølgelig vælge en sadel og cykel, der passer til dig og din foretrukne kørestilling, når du er på udkig efter en design cykel.

Er du på jagt efter en behagelig sadel, kan vi især anbefale Brooks-sadler. Det anerkendte mærke Brooks laver sadler, der former sig efter måden, du sidder på. Se sadlerne fra Brooks og læs mere under kategorien “sadler”.

Sadlen kan selvfølgelig ikke gøre det alene, når det komme til komfort. Kørestillingen er bestemt også vigtig. Overvej derfor, hvilken kørestilling der passer dig bedst. Er du mest til den lidt racende-foroverbøjede stilling? Eller foretrækker du at have rank ryg, når du kører?

Uanset hvad du foretrækker, kan du roligt vælge en Saxil Cyklers designer cykler. Med vores Vesterbrocykel og Østerbrocykel kan du sidde i en behagelig, oprejst siddestilling, hvor du med vores Nørrebrocykel sidder i en lidt mere “racende” stilling – klar til at komme rundt i en fart og forrest på cykelstien.

Vælg punktérsikre dæk – så du slipper for at trække cyklen hjem

Der er mange ting, der kan gøre livet surt for cyklister. Silende regnvejr, vildfarne turister på cykelstierne eller kæder, der hopper af. Men et punkteret dæk er nok det mest irriterende – især hvis du punkterer langt fra dit hjem og dit lappegrej eller din lokale cykelmekaniker.

Derfor kan du med fordel vælge en cykel med kvalitetsdæk, der ikke punkterer ved det første og bedste møde med en småsten eller et glasskår. Vi kan anbefale at vælge en cykel med kevlardæk, som er et punkterfrit dæk. Vi har selv brugt det på Nørrebro-, Vesterbro- og Østerbrocyklerne.

Og så er der designet…

Design er en smagssag. I Saxil Cykler har vi designet vores tre bycykler med stor inspiration fra det tidlige 1900-tals enkle, simplistiske æstetik. Lyder det godt i dine ører, så tag et kig på vores bud på 3 lækre, højkvalitets cykler her.

Kig forbi vores butik på Østerbro – og hør mere om vores designer cykler

Læs mere om vores design cykler ved at klikke på billederne længere nede på siden. Vil du se cyklerne helt tæt på? Så kig forbi butikken på Østerfælled Torv 19 på Østerbro.

Her finder du også vores cykelværksted, hvor vores dygtige cykelmekanikere står klar til at vedligeholde, service og reparere din cykel – uanset om det er en gammel havelåge eller en spritny design cykel.

Du må også meget gerne ringe til os på 32 12 01 98  eller sende os en besked via kontaktformularen i bunden af siden ↓ hvis du har spørgsmål.