Østerfælled Torv 19, København Ø
32 12 01 98 Kontakt os

Designer Cykler

Saxil-Cykler udvikler og sælger designer cykler til bylivet. Er du derfor en af de uheldige, der lige har fået stjålet din cykel - eller blot skal til at investere i en ny, lækker én af slagsen - kan vores cykler måske have din interesse.

Læs med og få et indblik i vores cykel-verden - og lær det cykel-slang, du skal kunne for at sikre dig, at dit næste cykel-køb er baseret på et velovervejet valg.

Hvad skal designer cykler ku´?

Skal du til at erhverve dig en lækker designercykel, er det en god idé først at researche og gøre dit forarbejde. En designercykel er netop ikke bare en designercykel. Og der er flere detaljer, du skal tage højde for, for at vælge den helt rigtige cykel til dig.

Vælg en cykel med lidt spildkraft = brug ikke kræfter på det forkerte
Det er vigtigt at vælge en cykel lavet af både let og stift kvalitetsstål. Det gør netop, at spildkraften mindskes. På godt dansk betyder dét, at stellet bevæger sig mindst muligt under dig og du derfor undgår, at stellet vrider sig når du cykler. På den måde bruger du ikke en masse kræfter på at vride stellet under dig og i stedet får du ført kraften direkte ned i pedalerne og ud i hjulene.

I Vores cykler, har vi fx lavet stålstellet af robust HI TEN-stål, som er let, men stadig meget stift. Vi har samtidig designet cyklen med muffer og kobberlodning i samlingerne, for at gøre stellet endnu mere stift.designer cykler

Undgå rust med et “lukket leje”
En god designercykel skal ikke ruste. For at undgå dét, kan cykelproducenter bl.a. bruge et lukket leje, i modsætning til et åbent leje. Dét gør, at vand, salt og andet skidt har langt sværere ved at trænge sig ind, vaske fedtet ud og dermed fremkalde rust. Et lukket leje er samtidig på et helt andet kvalitetsniveau end et åbent leje - og holder derfor også længere.

Tænk over, hvilken type gearsystem, du vælger
Når du skal vælge din næste cykel, skal du også tænke over gearsystemet. Det er en god idé at vælge et gearsystem, der kan justeres enten lettere eller tungere efter dit behov. Vi anbefaler generelt cykler med det førende mærke inden for gearnav, netop Shimano.

I vores cykelbutik kan du vælge mellem gearsystemet Shimano Nexus 1gear og Shimano Nexus 3gear og 7gear. Gearsystemerne er lette systemer med fodbremse, der giver et let “tråd”. Den største forskel er, at du med 1-gearsystemet kan overføre kraften mere direkte til pedalerne.

designer cykler på østerbroFå en behagelig cykeltur
Komfort på en cykel er alfa og omega. At du derfor kan sidde rart og behageligt, når du hopper op på din trofaste transport-makker, skal ikke undervurderes. Er du på jagt efter en ny cykel, kan vi derfor særligt anbefale Brooks-sadler. Det anerkendte sadel-mærke Brooks laver sadler, der former sig efter måden, hvorpå du sidder.

Du skal samtidig også tænke over, hvilken “siddestilling”, der passer bedst til dig. Er du mest til den lidt racende-foroverbøjede stilling eller er en rank ryg, imens du kører, mere din stil?

Med vores Vesterbrocykel og Østerbrocykel kan du sidde i en behagelig, oprejst siddestilling - hvor du med vores Nørrebrocykel sidder i en lidt mere “racende” stilling, klar til at komme rundt i en fart.

Vælg punktérsikre dæk - så du slipper for at trække cyklen hjem
En ordentlig cykel skal heller ikke have let ved at punktere. Led derfor efter en cykel, der har gode kvalitetsdæk. Vi kan anbefale at bruge kevlardæk - så meget, så det endda er de type dæk, vi selv benytter os af på både vores Nørrebrocykel og vores Vesterbrocykel.

Og så er der designet…
Design er en smagssag. I Saxil Cykler har vi designet vores tre bycykler med stor inspiration fra det tidlige 1900-tals enkle, simplistiske æstetik. Lyder det godt i dine ører, så tag et kig forbi vores bud på 3 lækre, højkvalitets cykler her.

Læs også 6 nemme tips til at vedligeholde din cykel på Cyklistforbundet.dk.

Kig forbi vores butik på Østerbro - og hør mere om vores designer cykler

Du må også meget gerne ringe til os på 32 12 01 98  eller sende os en besked via kontaktformularen i bunden af siden ↓

Din kurv